Jdi na obsah Jdi na menu
 


11. 5. 2007

Krátký výlet do Sokolova

Obrazek

Hornický dům na náměstí, kterému místní neřeknou jinak než NOVÉ.(Staré mají v Sokolově taky a  je  ke shlédnutí níže.) Ačkoliv budova připomíná architekturu socialistického realismu z 50. let XX. století, jaká je k vidění v podkrušnohorském Ostrově na Karlovarsku, není tomu tak. Hornický dům byl postaven za první republiky.

Obrazek

Větší jezírko v městském  parku.

Obrazek

Schody v městském parku.

Obrazek

Květena v městském parku.

Obrazek

Menší jezírko v městském parku.

Obrazek

Tento obrázek zasluhuje zvláštní pozornost. V den naší návštěvy se Karlovarskem přehnala silná vichřice, která lámala větve stromů - jeden z nich padl za oběť přírodnímu živlu  také v sokolovském městském parku krátce před tím, než jsme jím z nového na Staré náměst procházeli. To nejhorší ale mělo  teprve přijít.  O něco později  v jiné části parku zlomil vítr vichřici a ta spadla na okolo procházejícího studenta, kterého těžce zranila. Chlapec musel být ve vážném stavu odtransportován do fakultní nemocnice v Plzni. Zpráva o tom proběhla ten den(11/5/2007) všemi hlavními televizními zprávami.

Obrazek

Pohled jako z pohádky: sokolovský zámek. Dle nápisu u vstupní brány  tam dnes sídlí muzeum aknihovna. Prý se tam také konají romatické svatby ...

Obrazek

Dolní konec Starého náměstí.

Obrazek

Horní konec Starého náměstí.

Obrazek

Zde komentáře netřeba ...

Obrazek

Ano, i Sokolov má svůj dům hrůzy. Narazili jsme na něj cestou na  vlakové nádraží.