Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopisy od VIP

Příspěvky

7. 8. 2007

2 x od kanadského premiéra v červenci 2007

/ Rubrika: Dopisy od VIP

Květen a červen 2007 nabídl hned dvě možnosti, proč napsat kanadskému premiérovi Stephenu Harperovi blahopřejný dopis. Nejprve  reprezentace Země javorového listu přivezla domů zlaté medaile z mistrovství světa v ledním hokeji,   a pak - 1. července byl  CANADA DAY, kanadský státní svátek.  Text odpovědí na obě mé gratulace si můžete přečís po kliknutí na Celý příspěvek.

 
Celý příspěvek

28. 2. 2007

Stephen Harper - už jako ministerský předseda

/ Rubrika: Dopisy od VIP

ObrazekV pondělí 23. ledna 2006 se v Kanadě konaly předčasné  federální volby a v nich dle očekávání zvítězila Konzervativní strana. Stalo se přesně to, v co jsem tajně doufal, když jsem Stephenu Harperovi psal v roce 2004. Že to bude on, kdo po dalších volbách stane v  čele ottawského kabinetu. Stalo se.  Na moji upřímnou  gratulaci odpověděl osobním dopisem datovaným 2. března 2006. Více po kliknutí na  Celý příspěvek. 

 
Celý příspěvek

28. 2. 2007

Stephen Harper - ještě jako vůdce opozice

/ Rubrika: Dopisy od VIP

Když jsem  v červnu 2004 odlétal z návštěvy Kanady, vrcholila předvolební kampaň. Jako člověka  sympatizujícího s konzervativní pravicí jsem se zájmem sledoval,  jak si povede Conservative Party of Canada. Tentokrát ještě nezvítězila - zůstala v opozici a já jsem jejího lídra Stephena Harpera pozdravil a mj. vyjádřil přesvědčení, že jeho jméno bude jménem příštího federálního ministerského předsedy.  Písemná odpověď jeho asistentky Salpie Stepanian z 20. srpna 2004 je k dispozici po kliknutí na Celý příspěvek.

 
Celý příspěvek

22. 2. 2007

Michaëlle Jean - generální guvernérka Kanady

/ Rubrika: Dopisy od VIP

Odpověď sekretariátu Úřadu generální guvernérky Kanady na moji gratulaci ke zvolení J. E.  Michaëlle Jean do funkce.

 
Celý příspěvek